Odigrana predstava „Muškarčine“

Večeras je u velikoj sali Doma kulture u Gračanici odigrana predstava „Muškarčine“, dokumentarac o muškosti, u režiji Milene Bogavac i Vojislava Arsića.

„Predstava „Muškarčine“ ovog puta na Kosovo dolazi zahvaljujući misiji OEBS. Ideja je da pored ovog igranja sutra igramo i za zaposlene u misiji, a nakon toga i u narodnom pozorištu u Prištini za opštu publiku sa prevodom na engleski i albanski“, rekla je Aneta Goranović, producentkinja predstave.

Kroz različite situacije i primere sedam momaka je na pozorišnim daskama prenelo publici ponašanja i osobine koje klasične balkanske muškarčine moraju da poseduju.

„Predstava je nastala kolažiranjem nekih naših ideja, situaciji i događaja u kojima smo se nalazili kao mladići u razvoju. Predstava je kruna nekog šestogodišnjeg rada na projektu „budi muško“ centra E8, a koja bi trebala da zaokruži taj projekat. Ono što je zanimljivo je da smo na jednoj audiciji nas sedmorica izabrani kao mladići koji su potpuno različiti, koji imaju neke svoje ideje, svoje priče koje ćemo vam predstaviti na sceni“, rekao je za program Radio Gračanice Uroš Novović, jedan od sedmorice glumaca ovog dokumentarca.

Za ne tako brojnu publiku večeras je, pored besplatnog ulaza, bio obezbeđen i prevod na engleski i albanski jezik.

Izvor: TVMost.info