PREDLOG ZA BEZBOLNIJI KRAJ LETA: Idite u POZORIŠTE!

Sumnjivo liceSigurno ste se pitali gde smo nakon leta punog različitih dešavanja. Vraćamo se na pozorišnu scenu u centru grada. Tačnije u Birčaninovoj 21 na sceni CZKD gde će se u oktobru izvoditi naše dve predstave. 11. oktobra imate priliku da pogledate Muškarčine, a 30. oktobra Sumnjivo lice sa početkom od 20.00h.

Muškarčine

Tokom leta na Youth Fairu u Novom Sadu izvedena je po 107. put naša najgledanija predstava Muškarčine. Predstava je do sada doživela veliki uspeh sa sveukupno više od 20 000 gledalaca. Predstava Muškarčine je pozorišni dokumentarac o muškosti i načinu na koji se ona tretira u našoj kulturi u režiji Vojislava Arsića i Milene Bogavac. Muškarčine odgovaraju na pitanja šta znači biti pravi muškarac u Srbiji danas i pokušava da prevaziđe kulturološki nametnute norme, koje mladiće sprečavaju da budu ono što jesu.

Nešto kasnije, u julu na Filmstreet-u izvedena je naša najmlađa predstava Sumnjivo lice. Već na 15. izvođenju, prisustvovalo je preko 2500 ljudi čime je Sumnjivo lice bilo najgledaniji program Filmstreet-a.

Ova verzija Sumnjivog lica jeste predstava po komadu, ali i o komadu Branislava Nušića, koji se nalazi na spisku obavezne lektire za učenike i učenice. Sumnjivo lice tretiramo kao politički komad, preispitujući da li se i u kojoj meri društvo promenilo od trenutka kada je napisan, pa do danas i postavljamo pitanje o kritičkom potencijalu ove komedije.

Naša ideja je da pozorište nije zgrada, zato i istražujemo nove prostore. Sumnjivo lice je iz Mikser Housa-a prešlo u Dorćol Platz, a sad ima novi dom. Iz Bitef teatra, Muškarčine prelaze u Birčaninovu 21. Svaki prostor je predstavama doneo novu, drugačiju atmosferu i mi verujemo da će se i ovaj put to desiti.

Vidimo se u teatru ovog oktobra!