Audicija za novu produkciju!

Reflektor teatar traži glumce i glumice za novu predstavu 

[heading_simple id=”050516babdef01ec7285f16f36cf4ce1″ content=”UREDNIK ili pre vremenske prognoze ” heading=”h2″ color_text=”” margin=”0px 0px 15px 0px” font=”heading” weight=”100″ italic=”false” size=”{‹²›size‹²›:‹²›default‹²›,‹²›custom‹²›:{‹²›desktop_size‹²›:‹²›‹²›,‹²›responsive_size‹²›:‹²›‹²›}}” letter_spacing=”” alignment=”center” animation=”none” animation_speed=”2″ animation_delay=”0″ __fw_editor_shortcodes_id=”91fdca21b3c9e77c15e63bdfd6e011e9″ _array_keys=”{‹²›size‹²›:‹²›size‹²›}” _fw_coder=”aggressive”][/heading_simple]

drama o posledicama igranja sa istinom 

________________________________________________

 

koncept i režija
VOJKAN ARSIĆ

izvedbeni tekst i dramaturgija
SARA RADOJKOVIĆ 

 

Manipulacije istinom i informacijama nisu stvar samo savremenog trenutka. Ono što jeste karakteristično za današnji trenutak jesu lakoća i raznovrsnost načina kojima se istina relativizuje kao i alati koji nam pomažu u tome da laži obučemo ruho istine. Da forma zameni svaku naznaku suštine. Međutim, ono što ni u jednom vremenu neće moći da se „spinuje“ i neutrališe jesu posledice koje zbog medijskog zamajavanja manje ili više primećujemo na sopstvenoj koži. Sve dok nas ne udare pravo u sred lica.

 

Ova drama zato prati dinamiku jedne televizijske redakcije i kako se ona, što u kolektivnom što u individualnom obliku, nosi sa time kako i koje će informacije prenositi. Iako se čini da utiču na sudbinu „tamo nekih ljudi“ vidimo kako zapravo utiču na sudbinu sebe samih. Shvatamo zašto se nalaze u pozicijama u kojima se nalaze i kako ih neinformisanost i neangažovanost za sopstvene živote dovodi u pozicije u kojima se nalaze. Kako iz njih pokušavaju da se izvuku i da li i zašto (ne)uspevaju.

 

Dvadeset i prvi vek je, stvari deluju zastrašujuće složeno a sve što je stvoreno da bi pomoglo čoveku, uključujući pre svega i savremeni sistem informisanja i oglašavanja u najširem smislu kao da se okreće protiv njega. Osim što ova drama treba da edukuje gledaoca kako da prozre u suštinu informacija iza njihove forme, ona nas podseća i na to zašto uz sve složenije sisteme uvek stoji i napomena – korišćenje na sopstvenu odgovornost.

 

Čini se da danas, više nego ikad, kada su pred nama alati čije moći tek počinjemo sagledavati, moramo osvestiti ulogu lične odgovornosti kao presudnog faktora za kreiranje sopstvene realnosti. Svakim danom u kome se poigravamo lažima, dug koji imamo prema istini se uvećava i čeka da dođe na svoju naplatu. Opomene tada neće biti od velike vrednosti. 

 

Pozivamo sve zainteresovane, glumce i glumice, koje ova tema zanima, koji veruju da istina postoji, koji razumeju važnost politički angažovanog i dokumentarnog pozorišta, spremne da učestvuju u nezavisnoj produkciji, da se prijave na audiciju. 

 

Kadidati/kinje trebaju pripadati jednoj od 4 ponuđene kategodije:

  1. Glumice 35+- godina
  2. Glumci 35+- godina
  3. Glumice 25+- godina
  4. Glumci 25+- godina

 

Da biste se prijavili na audiciju, potrebno je da nam pošaljete svoju kratku, biografiju i motivaciono pismo, pomoću kog ćete nas ubediti da ste istinski zaintersovani za temu, kolektivni, edukativni proces kreiranja predstave, saradnju sa timom Reflektor teatra, ili sve to, u isto vreme. 

 

Izabrani kandidati/kinje biće pozvani na audiciju. Svi ostali, ostaju u bazi Reflektor teatra, kako bismo vas kontaktirali za druge kastinge i uloge u našim novim produkcijama.

 

Audicija će se održati 26. decembra 2019. godine u Beogradu. 

 

Audiciju, u formi interaktivne radionice, će voditi Vojkan Arsić, reditelj predstave “Urednik”, sa saradnicima i saradnicama iz kreativnog tima predstave.

 

[countdown id=”251008c4739aa381b24fa2ba63631349″ date=”2019/12/23 23:30″ style=”style2″ size=”small” alignment=”center” number_color=”” title_color=”” border_color=”” bold=”regular” title_size=”” __fw_editor_shortcodes_id=”8ab3c42aabafc324b86ec28aa95ebe65″ _fw_coder=”aggressive”][/countdown]

Očekujemo vaše prijave najkasnije do 23. decembra 2019. u ponoć.

 

PRIJAVI SE!

 

 

REFLEKTOR TEATAR – svetlimo u mraku!