Veče pod Reflektorom #4

Tokom krize na površinu isplivaju problemi i nerešena pitanja kakve uspešno zanemarujemo tokom radnih, uobičajenih svakodnevica. Bilo da se radi o ličnim temama ili o onim političkim, čini se da strpljenja nestaje i da smo sve spremniji da preduzmemo nešto kako bi se stvari promenile. Jedna od takvih inicijativa promene je i naša emisija Veče pod Reflektorom, nastala početkom izolacije i kao takva uspešno se emituje svake večeri u 21h.

Instagram live je mesto gde se okuplja Reflektor teatar zajedno sa svojom publikom. Sat vremena druženja u tako kvalitetnom sastavu uvek podstakne nove misli, a nadamo se i poneke nove akcije. Do sada je prošlo čak 42 epizode, a u slučaju da niste uspeli da odgledate sve, podsetićemo vas ko se sa nama družio tokom prethodne nedelje.

Naš Nikola Pavlović, glumac predstave „Muškarčine”, u goste je pozvao svoju dragu koleginicu Vanju Nenadić. Njih dvoje su nam pričali simpatičnu priču o svom prvom susretu na rekreativnoj nastavi pre oko 20 godina, te o tome kako su jedno drugom bili simpatija. Vanja nam je tom prilikom pokazala i pismo koje je Nikola tada poslao iz rodnog Knjaževca njoj u Sombor, ali bez navođenja svoje adrese, zbog čega nikada nije mogla da mu odgovori. Gledaoce je posebno raznežio gotovo filmski rasplet, kada su ispričali kako su se posle toliko godina sreli na prijemnom ispitu za fakultet, iako su u međuvremenu izgubili svaki kontakt.

Naredne večeri, domaćin je bio glumac Reflektor teatra Aleksandar Jovanović Meda koji je ugostio svog kolegu Miloša Đorđevića. Ovaj live izazvao je veliku pažnju gledalaca zbog kostima u koje su ušli ovi simpatični glumci, ali i nezaobilaznog smeha u prisustvu našeg Mede.

Jelena Janković, fotografkinja i naša dugogodišnja prijateljica, bila je gošća u emisiji koju je vodio glumac i direktor Reflektor teatra – Marko Panajotović. Jelena nam je, tokom ovog razgovora, opisivala svoju mladalačku zbunjenost pri izboru zanimanja, ali i njenu kasniju želju i upornost da postane fotografkinja, uprkos nesigurnim pogledima svojih bližnjih. Takođe, njih dvoje su se ovom prilikom prisetili i saradnje koju su ostvarili pre nekoliko godina, kada je Jelena fotografisala ekipu naše predstave „Žudnja”.

Odmah zatim, glumac predstave „Ekstremizam: Kako ja ovo sinu da objasnim?”, Rade Maričić družio se sa svojim gostom –  Srđanom Žikićem, radijskim voditeljem. Bio je ovo zanimljiv razgovor kada je Srđan, kao neko ko je navikao da bude voditelj, sada bio u ulozi sagovornika.

Naša Tanja Petrović Živković, glumica predstave „Urednik”,  imala je zadovoljstvo da ugosti svoju koleginicu Danicu Maksimović, dok je Dina Pešuta, dramaturga iz Hrvatske,  ugostio naš dragi Đorđe Živadinović Grgur.

Po prvi put, baš za 1. maj, emitovali smo specijal koji je činilo troje gostiju – naši Predrag Vasić, Jelena Bogavac i Igor Marković Gigi. Ovom prilikom Jelena i Peđa pozvali su ljude na solidarnost sa umetnicima i umetnicama, s obzirom na to da, usvajanjem rebalansa državnog budžeta, nije izdvojen novac za pomoć kulturi u cilju saniranja posledica epidemije virusa Covid-19. Oni su tom prilikom najavili i iznenađenje koje pripremaju Drama Mental Studio i Reflektor teatar –  online stand up show, poznat kao Stendđap ili „Biti Stanoje”, koji će 25. put, a ujedno i prvi na internetu, biti izveden 3. maja od 19h na Youtube kanalu Reflektor teatra. Poseban značaj u ovom lajvu imala je Gigijeva izvedba pesme „Crvena”, koja se koristi u našoj predstavi „Crvena: Samoubistvo nacije”, a koju je, kao Cutout MC, komponovao još za njenu praizvedbu u Bitef teatru. Muzičkom delu priključili su se u komentarima i gulmci Crvene, pa je ovo bio veoma emotivan završetak još jedne radne nedelje.

Nadamo se da nas redovno pratite i da uživate koliko god to, u ovakvim okolnostima, bilo moguće! Hvala vam što i dalje zajedno #svetlimoumraku!