Veče pod Reflektorom #6

Iako svet sve više napreduje, za neograničeni broj talenata, ideja i želja mladih, pravih prilika je zaista malo. Nikad bezbrižniji, a ujedno nikad stresniji život kakav se danas baca pred nove generacije ume i to malo puteva da učini manje prohodnim. Možda baš zato, velika je čast pružiti prostor novim ljudima da se predstave i otkriju nam šta to vredno rade i imaju da ponude.

Sada kada je druženje u većoj, mada još uvek umerenoj količini ponovo moguće, znamo da su vikendi vreme da se ova mogućnost iskoristi. Zbog toga, rešili smo da emisiju „Veče pod Reflektorom” emitujemo samo radnim danima u starom terminu i na starom mestu – 21h na Instagram lajvu.

Tu smo i da napravimo kratku rekapitulaciju prethodnih dana.

Početak nedelje obeležio je razgovor koji je vodio Marko Panajotović, glumac i direktor Reflektor teatra, sa svojim gostom Dušanom Čavićem, jednim od autora emisija „Ciklotron” i „Marka Žvaka”. Dušan je, zajedno sa svojim kolegom Dušanom Šaponjom, stekao brojna iskustva tokom snimanja ovih emisija, koja je rado podelio sa nama ovom prilikom. Zanimljivo je da su se u centru pažnje ova dvojica voditelja našla i pre nego što je vanredno stanje u Srbiji počelo i to svima nama poznatom emisijom sa Marijom Mihailović, molekularnom biološkinjom, koja živi i radi u Italiji. Emisija je snimljena pre nego što se virus pojavio kod nas, a informacije i saveti koje smo čuli od Marije pomogli su nam da bolje upoznamo situaciju u kojoj smo se ubrzo našli.

Narednog dana čekala nas je jubilarna 50. epizoda naše emisije, koju smo proveli uz Uroša Novovića i njegovu gošću — Maju Šarić, predstavnicu za medije izdavačke kuće Laguna. O tome koje knjige su se najviše prodavale tokom vanrednog stanja, ali i o Majinim ličnim izborima u oblasti umetnosti, pričalo se uz puno pitanja i komentara naše publike.

Odmah zatim, novu epizodu vodio je Jovan Zdravković, u kojoj je imao priliku da razgovara sa Pavlom Grebenarom, svojim kolegom i prijateljem. Da li se pozorište snašlo u svom novom, digitalnom formatu i kako sve to izgleda iz perspektive glumaca samo je jedna od tema kojima su se bavili.

Još jednu epizodu osvojili su glumac Đorđe Živadinović Grgur i njegov gost — Jug Đorđević, mladi pozorišni reditelj. Ovoga puta, imali smo prilike da čujemo kako izgleda put mladih i njihovo snalaženje na profesionalnom tržištu kao i razlike između pozorišta u manjim mestima nasuprot pozorištu u Beogradu, naravno iz ugla reditelja.

Za sam kraj radne nedelje Vladan Slavković, glumac predstave „Urednik”, razgovarao je sa Dušanom Blagojevićem, profesorom i rediteljem sa kojim je, između ostalog, razmenjivao iskustva u radu sa mladima, kako na festivalima tako i u svojim pozorišnim grupama.

Naredne nedelje nastavljamo uz novu ekipu i pozivamo vas da nas pratite i dalje!