U ponedeljak, 21. marta, s početkom u 18 časova, Milena Bogavac izvela je prvu verziju lecture-performansa „Mrzim pozorište“, koji priprema u produkciji Reflektor teatra. Ovaj događaj, bio je zatvorenog tipa, pa su u publici bili članovi i članice našeg pozorišta, kao i nprijatelji koji su, svojim donacijama, u okviru kampanje „Više od publike“, podržali produkciju ove predstave.

„Mrzim pozorište“ je autorski i autobiografski performans dramaturškinje i direktorke Reflektor teatra. Ovaj projekat, odabran je na konkursu nezavisnog art hub-a RADAR iz Sofije, gde će biti razvijan u okviru jednomesečnog rezidencijalnog programa, uz saradnju sa lokalnim umetnicima.

 

Premijerno, biće izveden u Sofiji, početkom juna, nakon čega nas očekuju beogradska premijera i redovna igranja na repertoaru našeg pozorišta. Tako je performans „Mrzim pozorište“ zapravo koprodukcija i prva saradnja Reflektor teatra sa art hub-om RADAR iz Bugarske.

Igranje za prijatelje, donatore i kolege, okupilo je oko četrdeset gledalaca, koji su nakon predstave, imali priliku da se druže s ekipim i da podele svoje komentare sa autorima, Milenom Bogavac (tekst, režija, izvođenje) i Jugoslavom Hadžićem (originalna muzika i dizajn zvuka).