Turneja „Muškarčina”: Nakon izvođenja u gradovima, na red su došla i sela

Predstava Reflektor teatra, Muškarčine”, koja obrađuje pitanje maskuliniteta i način na koji se muškost tretira u društvu, u ponedeljak, 7. novembra, zaokružila je svoju turneju po selima u Srbiji. Tokom turneje, ekipa predstave obišla je devet sela – Resnik, Veliki izvor, Zlot, Petka, Bogojevo, Rudovci, Markovac, Konopnicu i Stubal. 

Ovaj komad, u kom režiju i dramaturgiju potpisuju Milena Bogavac i Vojkan Arsić, nastala je dramtizacijom teza knjige „Biti muško“, Stiva Bidalfa i kolažiranjem ličnih priča koautora i izvođača. Ona prikazuje kako želja da se uklope u socijalno prihvatljive matrice rodnog ponašanja utiče na psihičko i fizičko zdravlje muškaraca. 

Baš kao i kod predstave „Devojčice”, cilj jeste da se odbace kulturološki nametnuti oblici ponašanja, koji ih uvode u destrukciju i autodestrukciju. 

„Muškarčine” 30. novembra slave deseti rođendan i tim povodom zaigraće još jednom za publilku u Beogradu. Oni će te večeri scenu podelit sa „Devojčicama”, koje su svoju premijeru imale 2. novembra. 

Jubilarno izvođenje „Muškarčina”, kao i reprizno izvođenje „Devojčica” zakazano je za  30. novembar, na sceni Reflektor teatra u Dorćol Platz-u. Na scenu će se prve popeti „Devojčice”, čije izvođenje počinje od 18.00 časova, a nakon toga, scenu će prepustiti „Muškarčinama.”

Reflektor teatar je nezavisno, angažovano pozorište sa stalnim repertoarom koje posluje u sklopu E8 zajednice.