Konstituisan je novi Upravni odbor Reflektor teatra

Nakon redovne godišnje Skupštine Reflektor teatra, konstituisan je i novi Upravni odbor našeg pozorišta. Upravni odbor ima mandat od četiri godine, a o sastavu ovog odbora, zajednički odlučuju Skupština koju čine svi članovi i članice zajednice Reflektor teatra i Centar E8, kao osnivač ovog pozorišta.

Novi Upravni odbor Reflektor teatra, radi u sastavu:

  • ANJA ARANĐELOVIĆ, predsednica Upravnog odbora; producentkinja.
  • VOJKAN ARSIĆ, pozorišni reditelj i producent, izvršni direktor Centra E8 i jedan od osnivača Reflektor teatra.
  • SARA GAJOVIĆ, glumica Reflektor teatra, profesorka francuskog jezika i književnosti.
  • MARINA MILOSAVLJEVIĆ, politikološkinja, projektna koordinatorka Centra E8.
  • MILENA ŠIBALIĆ, glumica Reflektor teatra, studentkinja Filološkog fakulteta.

Upravni odbor Reflektor teatra, zajednički donosi strateške i ključne programske odluke, vezane za poslovanje pozorišta.

U prethodnom mandatu, Upravni odbor je bio sastavljen od osnivača Reflektor teatra, odnosno ekipe predstave „Muškarčne“ – prve i najdugovečnije predstave na našem repertoaru. Predsednik je bio Vojkan Arsić, a članovi_ce: Milena Bogavac, Jovan Zdravković, Uroš Novović i Đorđe Živadinović Grgur.

Prvi Upravni odbor radio je veoma uspešno, o čemu svedoči činjenica da je tokom mandata ovog Upravnog odobra, Reflektor teatar dobio svoj stalni prostor na Dorćol Platzu i svetlosni park, neophodan za izvođenja predstava. U toku mandata prethodnog UO, producirali smo pet celovečernjih predstava, koprducirali jednu predstavu, organizovali na stotine javnih programa i osnovali Reflektor teatar festival, kao regionalni festival društveno angažovanog pozorišta. Uspešno smo prebrodili krizu izazvanu pademijom korona virusa, tražeći inventivne načine za komunikaciju sa publikom, ali i za finansiranje naših programa. Uspeli smo da se uspostavimo kao nezavisna trupa koja funkcioniše kao repertoarsko pozorište, sa stalnim prostorom i stalnim programima, dvanaest meseci u godini.

Sa novim Upravnim odbrom, jasno je da naša pozorišna zajednica raste i da se menja, kao i da ključne uloge i inicijative u radu Reflektor teatra, preduzimaju mlade snage i  umetnici_ce koji su se našem pozorištu priključili, nakon osnivanja.

Prethodni Upravni odbor činile su Muškarčine i za ovim stolom je sedela samo jedna žena. Sada su ovde dve devojke iz podele predstave Devojčice, a ja sam jedini muškarac.“, prokomentarisao je Vojkan Arsić, u neformalnom uvodu u konstitutivnu sednicu Upravnog odbora. Upravni odbor je zatim jednoglasno izabrao ANJU ARANĐELOVIĆ, za predsednicu.

ANJA ARANĐELOVIĆ je producentkinja i organizatorka javnih događaja. Osnovne i master studije, završila je na katedri za Menadžment i produkciju u pozorištu, radiju i kulturi Fakulteta dramskih umetnosti. U poslednje dve i po godine, zaposlena je u PROSOUNDu, kompaniji koja se bavi izdavanjem tehničke opreme i organizacijom javnih događaja. Deo zajednice Centra E8 postala je 2015. godine, kada je kao menadžerka Mikser Hausa, učestvovala u produkciji predstave “Sumnjivo lice” Reflektor teatra. Od tada, redovno sarađuje sa Centrom E8, a u Reflektor teatru ima neformalni status menadžerke za krizne situacije. Dobro je upoznata sa dosadašnjim radom Reflektor teatra, svim predstavama na našem repertoaru, kao i sa zajednicom koju čine naši umetnici i publika.

Uvereni smo da će novi Upravni odbor, doneti značajnu snagu našem timu i da će Reflektor teatar nastaviti da raste i da se razvija, ne napuštajući svoja osnovna etička i estetska načela.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *