100 za 100!

100 pravih muškaraca u publici za 100. izvođenja Muškračina
Šta pravi muškarac u Srbiji danas, jeste i može sto puta?

Da li ste znali da predstava Muškarčine ovog aprila obeležava svoje jubilarno 100. izvođenje?
Da li znate koliko je retka pojava u stvaralaštvu dokumentarnog i nekomercijalnog teatra proslavljanje 100. izvođenja?

Ovim povodom Reflektor teatar 25. aprila u Bitef teatru okuplja 100 uspešnih i ostvarenih muškaraca u Srbiji danas i tako želi da pošalje poruku o važnosti promocije pozitivnih vrednosti i značaju koji kultura ima u edukaciji građana. Prepoznavanjem jedinstvenog pristupa koji Reflektor teatar ima u umetničkom tretmanu najznačajnijih tema zajednice, ovim događajem se daje na značaju prisutnosti teatra u životima mladih ljudi.

Postavili smo glumcima i ko-autorima ove dokumentarne predstave tri pitanja!

Šta pravi muškarac može 100 puta?
Ko je tebi bio uzor tokom odrastanja?
Šta znači biti pravi muškarac u Srbiji danas?

Nikola Pavlović: Pravi muškarac može i po 100. put da stane pred sobom i pred drugima i da se zapita da li je pravi muškarac. I zašto nije? Uzor: Terminator. I možda Spajdermen. Pravi muškarci u Srbiji danas su, dobro ne baš danas, već 25. aprila na sceni i u gledalištu Bitef teatra. Ako mi ne verujete, dodjite i proverite.

Rastko Vujisić: Pravi muškarac može 100 puta da udari glavom o zid i nastavi da udara kao Firči u doboš! Za mene je uzor tokom odrastanja bio moj Dragan jer je nasmejan (makoliko grmelo), Supermen i Betmen! Pravi muškarac je hrabri mali toster koji nikada i podvlačim, nikada ne odustaje od svog cilja, koji ne dozvoljava da mu govore ko će i šta će biti kada poraste, koji se osmehom brani od svih oluja i koji drugima daje najpozitivniji mogući primer ponašanja svojim vedrim stavom!

Jovan Zdravković: Pravi muškarac moze 100 puta da odigra Muškarčine. Pravi muškarac može sve i više od 100 puta. Zdravko Čolić je moj uzor. Za odgovor na pitanje “Šta je pravi muskarac” morate da dođete na predstavu Muškarčine i da vidite sve.

Alek Surtov: Pravi muškarac može 100 puta da ode u pozorište i da pročita 100 puta razlicitu knjigu i više od 100 puta!!! A pravi muškarac…treba biti ono sto jesi, iskreno i bez maski, tačka kraj.

Fotografija – Ana Stojakov

Uroš Novović: Pravi muškarac može da odigra predstavu 100 puta. U detinjstvu nisam imao uzora, ali verujem da pravi muškarac može da napravi 100 palačinki za svoju devojku bez pogovora.

Đorđe Živadinović Grgur: Pravi muškarac može da se nasmeje 100 puta na dan. Uzor tokom odrastanja bili su mi roditelji. Pravi muškarac je Jovan, ne, Uroš. Ma Alek. Ustavi, Rastko. Ne, ne, Nikola! Marko.

Marko Panajotović: Pravi muškarac može 100 puta, na 100 različitih načina, u 100 različitih formi, u 100 različitih sloboda sa 100 različitih ljudi, u 100 različitih okolina, u 100 različitih predstava, na 100 različitih protesta, na 100 različitih mora, u 100 različtih zemalja, pred 100 različitih prepreka, u 100 različitih ljubavi, u 100 različitih vera, u 100 različitih nada, pred 100 različitih rasa, u 100 različitih zgrada, u 100 različitih muzika, pred 100 različitih slika, na 100 različitih krovova, kroz 100 različitih radnji, na 100 različitih jezika da kaže šta je to pravi muškarac. Neprikosnoveni uzor je moj otac Ljuba, koji mi je dao smernice pomoću kojih mogu sam da se oblikujem i koji me je naučio da treba da imam svoj put . Pravi muškarac u Srbiji danas je onaj koji istražuje odgovor na pitanje šta znači biti pravi muškarac u Srbiji danas.

Pratite sajt Reflektor teatra i njihove društvene mreže , saznajte ko su pravi muškarci i ko će biti u publici 25. aprila!

Pored Muškarčina, u produkciji Reflektor teatra izvode se još tri predstave. Na putu do 100. izvođenja Muškarčina, dve možete, pogledati u Beogradu ovog meseca.

Za 18. april od 20.00h u Dorćol Platzu zakazano je izvođenje predstave Sumnjivo lice, najmlađe i trenutno, najaktuelnije predstave Reflektor teatra.

19. aprila od 20.00 h u Bitef teatru čeka nas izvođenje predstave Crvena: Samoubistvo nacije koja govori o mizoginiji, položaju žena u Srbiji, nasilju i demografskoj katastrofi.

Fotografija – Ana Stojakov

Reflektor teatar je nezavisna omladinska pozorišna produkcija, koja stvara i razvija se bez institucionalne i stalne finansijske podrške. Osnovna ideja našeg rada je stvaranje pozorišne zajednice i inovativnih produkcijskih rešenja, koja bi omogućila da publika uživa u edukativnim i savremenim pozorišnim sadržajima, a mladim autorima, glumcima i glumicama da dobiju priliku da dostojanstveno prezentuju svoj rad.

Ukoliko ste voljni i želite da pomognete omladinsko pozorište, budete kreator kvalitetnijeg i boljeg društva, možete nam se obratiti pozivom na broj: +381604088863 ili na email adresu aneta@reflektorteatra.rs.

Događaj 100 za 100, podržao je Color Press Group i Color Media Communications.