Ko su pravi muškarci i kako savetuju mladiće u Srbiji danas: Budite svesni dara koji se zove život i pokušajte da vratite delić tog dara Univerzumu

Da li ste znali da predstava Muškarčine ovog aprila obeležava svoje jubilarno 100. izvođenje?

Da li znate koliko je retka pojava u stvaralaštvu dokumentarnog i nekomercijalnog teatra proslavljanje 100. izvođenja?

Ovim povodom Reflektor teatar 25. aprila u Bitef teatru okuplja 100 uspešnih i ostvarenih muškaraca u Srbiji danas i tako želi da pošalje poruku poruku o važnosti promocije pozitivnih vrednosti i značaju koji kultura ima u edukaciji građana. Prepoznavanjem jedinstvenog pristupa koji Reflektor teatar ima u umetničkom tretmanu najznačajnijih tema zajednice, ovim događajem se daje na značaju prisutnosti teatra u životima mladih ljudi.

Odgovori pravih muškaraca treba da predstavljaju kamen temeljac dečačkog ponašanja danas. Aleksandar Simić – uspešan i svetski poznat kompozitor, Vladan Slavković – umetnik i osnivač festivala u Kraljevu, Vlatko Sekulović – uspešan advokat iz Beograda. Figure pravih muškaraca savetuju mladiće i govore o tome kakav treba da bude pravi muškarac u Srbiji danas.

Aleksandar Simić, kompozitor

Aleksandar Simić
Aleksandar Simić

Pravi muškarac će i nakon 100.000 loših iskustava verovati u dobro u ljudima – jer “ne dozvoljavamo da nas budale menjaju!”.

Uzori

Ćale i keva. Mogli bi da nabrajamo poželjne osobine do besvesti, ali danas ispada da je najveći kompliment kad za nekog možete da kažete da je NORMALAN.

Poruka dečacima

Budite NORMALNI. Budite svesni dara koji se zove život i pokušajte da vratite delić tog dara Univerzumu, tako sto ćete biti zadovoljni, zahvalni, časni i obzirni.

Vladan Slavković, osnivač Grupa Grupa Kraljevo i A.N.F.I. TEATAR festivala

Vladan Slavković
Vladan Slavković

Šta znači biti pravi muškarac? Znači braniti vrednosti svog ličnog dostojanstva, rada i truda. Štititi pravo na ravnopravnost žena i pravo na greške i razvoj mladih umetnika i sportista. Viteštvo u vremenima kada se očekuje da budeš oportunista i licemer.

Uzori

Moj otac i svaki čovek koji je svojim pregalštvom učinio čitav svet bar malo boljim mestom za sve.

Poruka dečacima

Radi kao konj, sad si jak i imaš vremena i snage. Poštuj one koji poštuju tebe. Greši slobodno. Ovde se i dobre stvari smatraju greškom, a dobro kapirana greška je vrednija od većine škola. Samo hrabro. Bez hrabrosti ne postojiš.

Vlatko Sekulović, advokat

Vlatko Sekulović
Vlatko Sekulović

Pravi muškarac može 100 puta da pomogne nekom.

Uzor

Uzor mi je bio otac.Pravi muškarac u Srbiji danas znači razumeti druge i imati empatije za njih.

Poruka dečacima

Da je za odrastanje potrebna hrabrost, hrabrost da se zavrse skole, nadje posao, zasnuje porodica. Mnogo je lakse bez svega toga i kukavice idu putem koji ne trazi ni skolu, ni posao ni porodicu.

Događaj 100 za 100 podržali su Color Press Group, Color Media Communications, Ambasada države Katar i Advokatska kancelarija Sekulović