Greši slobodno. Ovde se i dobre stvari smatraju greškom, a dobro kapirana greška je vrednija od većine škola.

Predstava Mušakrčine 25. aprila proslavila je 100. izvođenje u sjajnom društvu, a na redovnom repertoaru predstavu Muškarčine možete gledati 17. maja od 20.00h u Bitef teatru.

Do sledećeg izvođenje, Reflektor teatar vam prenosi odgovore i savete pozitivnih uzora, o odrastanju, njihovim uzorima i o tome šta pravi muškarac jeste.

Zoran Stanojević, novinar i urednik Radio-televizije Srbije

Zoran Stanojević
Zoran Stanojević

Pravi muškarac može 100 puta da glasno kaže da nekoga voli i da se nijednom ne postidi. Uzor mi je bio moj stariji brat. On je mogao bolje i više, a ja sam hteo da ga dostignem što pre. Pravi muškarac je onaj koji ume da uspostavi ravnopravnost i sa nekim ko je različit.

Poruka dečacima: Sto puta je bolje da se dopadneš nego da se nametneš.

Vladan Slavković, osnivač organizacije Grupa Grupa Kraljevo

Vladan Slavković
Vladan Slavković

Pravi muškarac znači braniti vrednosti svog ličnog dostojanstva, rada i truda. Štititi pravo na ravnopravnost žena i pravo na greške i razvoj mladih umetnika i sportista. Viteštvo u vremenima kada se očekuje da budeš oportunista i licemer. Uzori su bili moj otac i svaki čovek koji je svojim pregalštvom učinio čitav svet bar malo boljim mestom za sve.

Poruka za dečake: Radi kao konj, sad si jak i imaš vremena i snage. Poštuj one koji poštuju tebe. Greši slobodno. Ovde se i dobre stvari smatraju greškom, a dobro kapirana greška je vrednija od većine škola. Samo hrabro. Bez hrabrosti ne postojiš.

Predrag Rajković, golman fudbalske reprezentacije Srbije

Predrag Rajković
Predrag Rajković

Pravi muškarac može da uradi 100 puta sve što voli, što zamisli i što svi očekuju od njega. A najviše što on zaista želi. Uzor mi je bio Ikar Kasiljas, pošto se bavim fudbalom i bio sam golman od samog početka. Uvek sa maštao da budem kao on, ako ne i bolji od njega. – Pravi muškarac pre svega treba biti dobar čovek, džentlmen, dobar u društvu, pametan, ali na kraju je najbitnije biti dobar čovek.

Poruka dečacima: Svako od vas ima svoj san, čvrsto verujte u njega jer će se samo tako ostvariti.

Događaj 100 za 100 podržali su Dragan Bjelogrlić, Aleksandar Gatalica, Robert Čoban, Boris Trivan, Milan Lane Jovanović, Srđan Ognjanović, Renato Grbić, Bojan Vasković, Bojan Gluvajić, Boris Bakalov, Karlo Zagorac, Vuk Vučković, Jovan Jelisavčić, Nenad Radujević, Milan Antonijević i mnogo drugi. Pozivamo vas da pratite i čitate odgovore pravih muškaraca.

Događaj 100 za 100 podržali su Color Press Group, Color Media Communications, Ambasada države Katar i Advokatska kancelarija Sekulović