Reflektor teatar traži mlade glumce i glumice!

Reflektor teatar traži  mlade glumce i glumice za predstavu

SMRT FAŠIZMU

o sećanju na Iva Lolu i porodicu Ribar

Ako se mlađi od 30 godina, ili imate tačno 30; ako imate diplomu ili važeći indeks neke od glumačkih akademija; ako vas zanima dokumentarno pozorište, istraživački rad, procesno pozorište, pozorište u kom se uči, misli, čita i govori; u kom se igra u svoje ime; u kom se iznose lična sećanja, mišljenja i zapažanja; u kom su glumci i glumice politički subjekti, ko-autori i ko-autorke teksta predstave; u kom se igra, peva i pleše, ali najviše misli i objašnjava.

PRIJAVITE SE ZA DVODNEVNU

!!! RADIONICU DOKUMENTARNOG POZORIŠTA !!!

 

Na radionici, dobijate priliku da se oprobate u različitim metodološkim igrama, improvizacijama, dramaturškim analizama; u pisanju teksta, scenskom pokretu i pevanju, ali i priliku da postanete deo ekipe predstave SMRT FAŠIZMU, koja će svoju premijeru imati u maju 2018. godine. Rad na njoj podrazumeva šest meseci pripreme, koja uključuje cikluse predavanja, razgovora i radionica na temu istorije, antifašizma i kulture sećanja; niz kreativnih i istraživačkih zadataka za glumce i glumice, kao i fizički trening.

 

 

 

 

 

 

Da biste se prijavili na radionicu, potrebno je da nam pošaljete svoju kratku, narativnu biografiju (do 5 rečenica) i motivaciono pismo, pomoću kog ćete nas ubediti da ste istinski zaintersovani za temu, kolektivni, edukativni proces kreiranja predstave, saradnju sa timom Reflektor teatra, ili sve to, u isto vreme.

Autori i autorke dvadeset najboljih motivacionih pisama, biće pozvani da nam se priključe na radionici. Svi ostali, ostaju u bazi Reflektor teatra, kako bismo vas kontaktirali za nove kastinge i uloge u našim novim produkcijama.

Radionica će se održati 12. januara (od 10.00 do 16.00h) i 13. januara (14.30 do 20.00h), u UK Parobrod (Kapetan Mišina 6a, Beograd)

Radionicu vodi Milena Bogavac, dramaturškinja i rediteljka, autorka predstave SMRT FAŠIZMU, sa saradnicima i saradnicama iz kreativnog tima predstave.

Ako vam poziv zvuči zanimljivo, PRSTE NA TASTATURU I KLIK NA OVAJ LINK!

Očekujemo vaše prijave najkasnije do 09. januara u ponoć.

 

REFLEKTOR TEATAR – svetlimo u mraku!   

 

Za dodatna pitanja ili nedoumice, pišite nam na aneta@old.reflektorteatar.rs