Predstavljamo vam glumačku podelu naše nove predstave «Smrt fašizmu: O sećanju na Iva Lolu i porodicu Ribar»

Pre dve nedelje, održan je kasting-radionica povodom nove predstave u produkciji Reflektor teatra, a u režiji Milene Bogavac, «Smrt fašizmu: O sećanju na Iva Lolu i porodicu Ribar». Danas, uoči prve probe, otkrivamo ko je glumačka postava nove predstave.

Nina Nešković je diplomirala glumu na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu, a pored toga se bavi kajakingom i radi kao turistički vodič na Savi i Dunavu. Do sada je glumila u nekoliko pozorišnih predstava (Dobrodošli u Srbiju, Jami distrikt, Klaustrofobična komedija…) i serija (Priđi bliže, Sinđelići, Komšije, Urgentni centar).

 

Strahinja Blažić, diplomirani je glumac sa Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu. Deo je Wild Serbia tima, koji se bavi avanturističkim turizmom u Srbiji, svira gitaru i peva, a ranije se bavio i tangom i košarkom. Radno iskustvo stekao je u pozorištu (Pijani, Sveti Georgije ubiva aždahu, Uklapljivanje, Žečja jama, Fedra), ali i na filmu (Otadžbina, Bićemo prvaci sveta, Izgleda da nismo sami).

 

Sunčica Milanović je osnovne i master studije pohađala na Akademiji umetnosti u Novom Sadu. Svoju glumačku karijeru ostvaruje u Novom Sadu, Beogradu i Vrbasu, a do sada je učestvovala u više pozorišnih projekata, od kojih su mnogi samostalne produkcije. U Vrbasu drži školu glume, gde se svakog vikenda sastaje sa amaterima i vraća onome što bi gluma trebalo da bude.

Nikola Živanović je rođen u Nišu, ali je osnovne i master studije završio na severu zemlje, u Novom Sadu. Član je pozorišta «Promena» u Novom Sadu, te se veoma zanima za teatar apsurda i egzistencijalizam. Govori engleski, francuski i italijanski, a sa tih jezika i prevodi pozorišne komade. Povremeno piše i poeziju i prozu, komponuje i snima muziku. Svira džez gitaru.

 

Đorđe Živadinović Grgur je diplomirao glumu na NOVOJ akademiji umetnosti u Beogradu, a trenutno je i apsolvent na Fakultetu političkih nauka. Član je Reflektor teatra, te glumi u svim predstavama koje je ova produkcija ostvarila, ali i u mnogim drugim pozorišnim projektima (Gamma CAS, Poneka skuša i nešto malo tuša, Prosidba…). Prepoznatljive su i njegove filmske i TV uloge (Ubice mog oca, Ravna gora, Tmina).

Pratite naše stranice i sajt, uskoro vas obaveštavamo o otvorenim probama, projekcijama i susretima sa stručnim i inspirativnim ljudima, koji će biti naši saveznici u stvaranju predstave.