Predstava “Smrt fašizmu! O Ribarima i Slobodi” 9. maja u Ateljeu

Premijera predstave “Smrt fašizmu! O Ribarima i Slobodi” , biće odigrana 9. maja u Ateljeu 212. Milena Minja Bogavac, autorka koncepta, teksta i rediteljka predstave Smrt fašizmu!, otkrila je korene potrebe za stvaranje nove predstave.

Želeći da podseti javnost na značaj političke misli ovog mladog revolucionara, ali i da na svojevrsan način najavi premijeru nove predstave inspirisane njegovim likom i delom, Reflektor teatar je u UK Parobod obeležio 102 od rođenja narodnog heroja Iva Lole Ribara.

Program je podrazumevao scenska čitanje pisama i govora Iva Lole Ribara, a specifičnost ovog performansa ogledala se u izvođenjima u različitim prostorijama UK Parobrod. Glumci, Đorđe Živadinović Grgur, Nina Nešković, Sunčica Milanović, Nikola Živanović i Strahinja Blažić, su svoje višemesečno istraživanje i rad izvelii pred velikim brojem posetilaca i, sprovođenjem kroz sobe Parobroda, predstavili životni put Iva Lole Ribara i njegovih najbližih.

Aneta Goranović, direktorka i producentkinja Reflektor teatra, pozvala je publiku da podrže njihov rad na predstavi, koja je kao i sve prethodne, nastala bez podrške države.

Reflektor teatar predlaže saveznički i simpatizerski odnos, svima koji veruju u potrebu konstantne borbe protiv fašizma, svima koji veruju u snagu priče o Ivi i Slobodi, svima koji žele da nove generacije ne zaborave ovu potresnu i inspirišuću priču. Budite deo naše borbe, mi smo tu i znamo da je pobeda moguća, poručuju iz Reflektor teatra.

Preuzeto sa: Danas