Tršćanski partizanski hor „Pinko Tomažič“ u Beogradu posle 37 godina u punoj Kombank dvorani!

U subotu, 1. decembra u Kombank dvorani nastupio je Tršćanski partizanski hor “Pinko Tomažič” pred preko 1000 ljudi, koji su gromoglasnim aplauzima i ovacijama pratili hor puna 2 sata!

Najveći slovenački partizanski hor je važan kulturni segment slovenačke zajednice u Italiji, koji izvodi pesme na teme NOB-a sa naglaskom na jugoslovenske i slovenačke partizanske borbe. Na čelu hora je dirigentkinja Pija Cah.

Kombank dvoranom orile su se čuvene pesme kao što su Bella Ciao, Konjuh planinom, Sivi sokole, Hej brigade! (pesma grada Ljubljane), Na juriš!, Vstala Primorska, Na Kordunu grob do groba, Bilećanka, te pesme međunarodnog antifašističkog pokreta.

Pored hora, na koncertu nastupili su i specijalni gosti iz bivših republika Jugoslavije, među kojima su Martina Feri, Dirty fingers, Kraški Ovčarji, Dragoljub Đuričić, Branka Šćepanović, Nikolina Kovačević i Darko Nikolovski.

Fantastična kombinacija tradicionalnog partizanskog hora i multimedijalnih radova, čija je autorka Jelena Rubil, vodila je publiku voditi kroz istoriju antifašističke borbe i njene predstavnike.

Na preko 1000 koncerata širom sveta hor je zadobio srca hiljada ljudi, a spektakl koji se desio prvog decembra u Beogradu ostavio je snažan utisak na sve prisutne u Dvorani, što se moglo videti po dugim ovacijama i bisom na kraju koncerta.

 

Organizatori koncerta su:

Savez antifašista Srbije i Reflektor Production