Veče pod Reflektorom

Kažu da se najbolje ideje umetnika rađaju upravo u trenucima krize, a ako je suditi prema uvek iskrenim reakcijama pratilaca, onda nova ideja Reflektor teatra samo potvrđuje glasine.

Emisija “Veče pod Reflektorom” koju pratimo svako veče u 21h na instagram profilu Reflektor teatra, je prilika da glumci i glumice sa svojim gostima pokažu nam kako izgleda njihovo online druženje. Sat vremena, kao što znamo, traje poprilično kratko. Ipak, glumci pod svetlima Reflektora čine da ovo vreme proleti još brže, stvarajući upravo vremensku dimenziju kroz temu “prošlost, sadašnjost i budućnost”. Ideja je da tih 60 minuta kreiraju pitanja kako po izboru domaćina (glumca/glumice Reflektora) tako i po izboru gostiju i slušalaca koji se slobodno uključuju u lajv svojim komentarima.

“Veče pod Reflektorom” nije samo prostor koji, u ovim danima oštro ograničenih mogućnosti, skreće misli na vedrije teme i dobru zabavu. Kroz priče, izbore, ideje i iskustva svih koji uživo ćaskaju pred nama, čini se da mogućnosti, ipak, ima više nego što u svoja četiri zida sami možemo da vidimo.

O tome koji su im omiljeni filmovi ili najdraže knjige, te da li više vole da pevaju sami ili slušaju neku određenu muziku, ali i onome što im održava motivaciju ili ih, pak, brine i koči, glumci i glumice sa svojim gostima razgovaraju otvoreno i iskreno, baš onako kako bismo ih i sami pitali.

U prvoj radnoj nedelji led su probili Đorđe Živadinović Grgur sa svojom gošćom Bojanom Vunturišević, Maja Šuša i Slaven Došlo, Nikola Pavlović i Jelena Nikolić, Predrag Vasić i Pavle Mensur, Uroš Novović i Daca Jović, a zatim su nam Tanja Petrović Živković i njena gošća Tamara Radovanović kao i Aleksandar Jovanović Meda koji je sa svojom gošćom Bojanom Stamenov pokazao da su i vikendi radni, a oni raspoloženi i raspevani. Taman kada smo se navikli da u 21h prošetamo Instagramom, novi glumci i glumice rešili su da nam se predstave. Novu nedelju otvorili su Janko Cekić i Lazar Dubovac, a odmah za njima družili smo se i sa Jelenom Simić i Danicom Grubački, Markom Panajotovićem i Ivanom Feceom Firčijem, Jelenom Rakočević i Vladimirom Niciforovićem, Strahinjom Blažićem i Aleksandrom Kecmanom, Vladanom Slavkovićem i Bojanom Veliovićem kao i Rastkom Vujisićem i Markom Miloševićem poznatim kao mKDSL. A u ništa drugačijem duhu, druženje smo nastavili u još jednoj nedelji i to uz Darka Ivića i njegovog gosta – Stevu Filipovića, Aleka Surtova i Nanija Poljaneca, Radeta Maričića i Milana Antonića, kao i Jovana Zdravkovića i Nikolu Glišića. Jučerašnju epizodu, dvadesetu jubilarnu, vodio je Zoran Pajić, a njegov gost bio je Dušan Kaličanin. Odmah zatim, Mirjana Zeljković ugostila je Vladimira Đurđevića dok su Uroš Novović i Đorđe Galić još jednu nedelju uspešno priveli kraju.

Pod Reflektorom se vode sitni i krupni razgovori između veoma različitih ljudi, više ili manje zajedničkog spektra interesovanja. Ipak, svi oni saglasno nam poručuju istu poruku – budimo istrajni i ostanimo kod kuće.

Čekamo vas da kao i do sada zajedno #svetlimoumraku, čak i tokom izolacije!