Veče pod Reflektorom #2

Bilo da smo jedni od onih koji svakodnevno nalaze dovoljno vremena za sve aktivnosti koje ih čekaju bilo od onih koji pak traže dovoljno aktivnosti za ovo, nikad duže vreme koje imaju – kao što do sada već znamo, postoji jedan sat svakoga dana kada o tome ne moramo da brinemo. Navikli smo da kroz susrete s ljudima i njihovim putevima širimo perspektivu gledanja i uviđamo nešto novo o sebi. U ovoj, trenutnoj, pauzi od svih navika, dužni smo da sami pronađemo način da brinemo o svojim vidicima, a taj posao nije lak. Ideja Reflektora je da nam ovaj zadatak olakša. Tokom dana proleće nam uveliko cvrkuće o tome šta se dešava tamo gde sa prozora maštamo da šetamo, a za priče sa one manje rascvetane, ali ne i dosadne strane zida, zaduženi su glumci i glumice Reflektora. U 21h preko Instagram lajva, domaćini nas redovno zabavljaju u društvu svojih uvek pažljivo odabranih gostiju. Jednolični dani možda ipak ne moraju da izgledaju tako, barem je to pomisao koja uvek nađe sebi mesto nakon što vremensko ograničenje krene da odbrojava. Znamo da pratite naše emisije „Veče pod reflektorom”, a za slučaj da ste ipak propustili neku epizodu, tu smo da vam šapnemo šta se to u nedelji za nama zbivalo.

Novi krug emisije poveo je Đorđe Živadinović Grgur u društvu svoje koleginice, glumice Ivane Dudić, s kojom je, osim o zajedničkim projektima, imao još puno glumačkih i neglumačkih tema za razgovor. Rastko Vujisić takođe je ugostio svoju koleginicu, ovoga puta Goricu Regodić, sa kojom je naša ekipa sarađivala tokom snimanja filma „Pored mene”. Odmah naredne večeri, Jelena Simić razgovarala je o aktuelnom problemu povratka državljana i državljanki Srbije kući na osnovu ličnog iskustva svoje gošće Đurđine Samardžić, scenske dizajnerke naših predstava „Ekstremizam: Kako ja ovo sinu da objasnim?” i „Urednik”. Kao povratak u umetničke početke, o ranim iskustvima, inspiracijama i idejama, Jelena Rakočević je razgovarala sa glumcem i rediteljem Ninoslavom Đorđevićem, dok nas je sinoć, Uroš Milojević upoznao sa svojom gošćom – glumicom Katarinom Orlandić, kao i njenim interesantnim iskustvom u izvedbi performansa.

Novih priča nikad ne manjka. Pozivamo vas da se uverite i sami. Znate kada i gde, ostaje samo da otkrijete šta je to što spremamo za dane pred nama. Jedva čekamo novo druženje da sa vama radimo ono što najbolje umemo: svetlimo u mraku!