Gde su? Šta rade? #4 – Sumnjivo lice

Ove srede, 22. aprila, emitovana je četvrta epizoda emisije pod imenom „Gde su? Šta rade?” na YouTube kanalu Reflektora. Ovog puta gosti su bili glumci iz predstave „Sumnjivo lice”Aleksandar Meda Jovanović, Đorđe Živadinović Grgur, Janko Cekić, Jelena Bogavac, Marko Panajotović, Predrag Vasić, Uroš Novović i Zoran Pajić. Voditelji, kao što smo navikli, bili su Vojislav Vojkan Arsić i Milena Minja Bogavac. Prvo pitanje je, naravno, bilo upravo ono iz naslova emisije – „Gde ste i šta radite?” – na koje su nas naši glumci obradovali odgovorima. Jelena nam je saopštila kako govori poeziju, pa nam tako i Marko preporučuje da ispratimo „DEDE 941”, projekat kreativnog tima  – Drama Mental Studio. Đorđe je saopštio kako se bavi pisanjem dramskog teksta i izrazio je želju da, kada se sve ovo završi, uspe da tekstu udahne život i „servira ga publici“. Takođe, preporučili su i dosta sadržaja zabavnog karaktera. Ipak, Marko je naveo kako je bitno da postoji razbibriga, ali je i isto veoma važno posvetiti više pažnje zdravstvu i ulagati u njega, jer „odnos prema lekarima i novinarima je loš“.

Između ostalog, glumci su govorili i o građanskoj neposlušnosti i kako je moguće iskazati je u ovakvom trenutku, a bez  ugrožavanja zdravlja drugih i sebe samih. Uroš je naveo da u ovom trenutku treba biti poslušan i slušati nadređene jer smo u ovome svi zajedno, ali Meda je ipak ukazao i na važnost kritičkog mišljenja ljudi, pa se tako Vojkan pridružio diskusiji, navodeći primer protesta u Izraelu na kome su se ljudi držali propisa o dva metra udaljenosti, a svakako izrazili nezadovoljstvo.

Još jedna od tema kojom su se bavili je uloga, odnosno funkcija, medija u državi i manipulacija koja tim putem može da se sprovede. Govorili su o tome ko bi to danas mogla biti Sumnjiva lica, ali i kako bi se danas ponašali likovi iz predstave. Na kraju emisije, cela ekipa nam je poručila da se, pre svega, čuvamo i ostanemo kod kuće.

Četvrtu epizodu emisije „Gde su? Šta rade?” možete pogledati ovde.