Veče pod Reflektorom #3

Mnogo je neispričanih priča koje uporno i smelo traže priliku da ih neko čuje. Sada već stari i svima dostupan termin našeg Instagram lajva trudi se da ponudi prostor baš takvim temama, čiji tok i radnja mogu, barem malo, uticati da naš trenutno poprilično ograničen spektar aktivnosti poprimi još neku boju i notu.

Reflekor teatar svakog dana u 21h čeka da mu se pridružimo i zajedno doprinesemo pravcu u kom će razgovor teći, putem otvorenog četa direktno u lajv programu. Zanimljive teme sakrile su se i u razgovorima tokom nedelje za nama, a u slučaju da ste neki propustili, evo kratkog pregleda gostiju i tema.

Dramaturškinja Reflektor teatra, Minja Bogavac zajedno je sa MC-em i piscem Markom Šelićem Marčelom započela novu nedelju uz teme društva, nikad tako važne kao danas. Uskršnje veče obeležio je razgovor Vladana Slavkovića, glumca predstave „Urednik”, i njegovog gosta –  prijatelja i novinara Miroslava Miletića, inače autora kultne emisije „Iz glave” . Odmah naredne večeri, naš Janko Cekić ugostio je svog kolegu Nikolu Ivačkova, uz priče o iskustvima suočavanja sa izolacijom.

Glumica Maja Šuša i njen dobar prijatelj i kolega Slavko Šobin pričali su sa nama o svojim iskustvima. Dan nakon njihove priče, sa nama je bio Alek Surtov koji je ugostio mladu psihološkinju Mariju Igić, dugogodišnju prijateljicu Reflektora. Alek i Marija su, osim o trenutnom stanju i mogućim posledicama izolacije po mentalno zdravlje, pričali još i temama naših predstava sa aspekta psihologa, ali i idejama kojima bi društveno angažovana umetnost još mogla da se bavi u budućnosti.

Naša Tanja Petrović Živković novi krug razgovora podelila je sa svojim kolegom Pavlom Jerinićem, dok je naredne večeri  Jovan Zdravković razgovarao sa dobrim saradnikom Reflektor teatra –  muzičkim producentom Ivanom Mirkovićem Bambijem, koji je radio muziku za predstavu „Urednik”.

Nove teme i priče čekaće nas i narednih večeri. Nadamo se da će nastaviti da nam ulepšavaju vreme kao što su to uspešno sprovodile do sada. Na nama je da izdržimo još malo i ostanemo kod kuće.

A do naredne nedelje i novih priča, ne zaboravimo da #svetlimoumraku!