Reditelj Vojkan Arsić govorio je o predstojećoj letnjoj pozorišnoj sezoni na Dorćol Platz-u, te je prisećajući se svojih radova i umetničkih početaka, izjavio da je, kako kaže, sve svoje predstave morao da posveti Aleksandru Vučiću jer ga sistem u kome živimo i problemi sa kojima se susrećemo duboko uznemiravaju.

“Ja sam svoju prvu predstavu režirao 2012. godine, juče razmišljam o tome, ja sam ceo svoj pozorišni život i rad posvetio Aleksandru Vučiću, on je nebitan, ali sve predstave se bave strašnim sistemom u kome živimo i to je poražavajuće”, izjavio je Vojkan Arsić za Nova.rs.

Reditelj je takođe govorio o sistemu u kome živimo, predstavama koje je do sada radio, ali i o predstavama koje će se od 16. juna igrati u protstorijama Dorćol Platz-a.

Ceo intervju sa Vojkanom Arsićem možete pogledati u videu na početku ovog teksta.

Inače, sezona “Post-istina je laž” “Reflektor” teatra počinje 16. juna 2020. godine, predstavom “Muškarčine” koja se redovno izvodi već više od 8 godina. Nekoliko dana kasnije, 20. juna, očekuje nas izvođenje predstave “Sumnjivo lice“ u kojoj se preispituje zašto se večno smejemo Nušiću i zašto se ni posle 130 godina nismo promenili kao društvo. Predstava “Kako ja ovo sinu da objasnim?“ koja govori o političkom, religijskom i etnički zasnovanom ekstremizmu zakazana je za 23. jun 2020.

Sve navedene predstave režirao je upravo Arsić.

Autor: Pero Jovović
Izvor: Nova.rs