Predstava Urednik premijerno izvedena u martu 2020. godine uvrštena je među 10 najboljih predstava prema pisanju kritičara/ki dnevnog lista Politika. Uprkos teškoj pozorišnoj sezoni i teškim uslovima u kojima se nezavisna pozorišta i inače nalaze, Reflektor teatar uspeo je da održi svoj kontinuitet i nađe nove načine na koji će da dopre do svoje publike.

Uspeh je utoliko veći kada smo svesni položaja nezavisnih institucija i nezavisnih umetnika i umetnica, pa se tako i nezavisno pozorište ne finansira od strane državnih institucija.

Podsetimo, predstava „Urednik“ govori o medijskim manipulacijama, propagandi i beskompromisnom plasiranju lažnih vesti. Takođe, predstava je i prostor da se prenesu kako lične, tako i profesionalne priče novinara i novinarki.

Predstava je odigrana svega devet puta u Beogradu na sceni Dorćol Platz-a, ali je imala i nekoliko gostovanja: u Kraljevu na festivalu Anfi Teatar kao i u srpsko-knjaževskom teatru u Kragujevcu.

Premijerna sezona predstave Urednik prekinuta je pandemijom koronavirusa iako ju je čekao sadržajan izvođački period. Uprkos tome sigurni smo u bogat pozorišni život i još puno igranja u Srbiji i regionu.

Hvala listu Politika i Ani Tasić na dobrim kritikama i borbi za aktivnu pozorišnu scenu, uprkos situaciji u kojoj smo se svi našli ove godine.

Autorski tim čine Vojkan Arsić i dramaturškinja Sara Radojković, a glumačku ekipu : Jelena Rakočević, Maja Šuša. Tanja Petrović Živković, Mirjana Zeljković, Aleksandra Cucić, Miloš Lazarov, Vladan Slavković, Darko Ivić, Uroš Novović i Marko Panajotović.