GRUPA GRUPA & REFLEKTOR TEATAR

raspisuju

AUDICIJU za glumce i glumice

u predstavi

USTAV I PRAVA GRAĐANA

 

USTAV I PRAVA GRAĐANA naslov je dokumentarne predstave, koja će biti zasnovana na dramaturški i scenski oblikovanim interpretacijama Ustava Republike Srbije. Odabrani glumci i glumice, zajedno sa autorskom ekipom i ekspertskim timom iz oblasti pravnih i društvenih nauka, prolaziće kroz edukativni i istraživački proces, koji uključuje radionice, predavanja, tribine i analize stručne literature.

Nakon toga, uslediće radionice dramaturškog oblikovanja teksta, koje podrazumevaju aktivno učešće glumaca i glumica. Proces rada na predstavi traje od 10. aprila do 1. jula, kada će predstava imati svoju premijeru na otvaranju festivala A.N.F.I. teatar u Kraljevu.

 

 

KULTURA ZA DEMOKRATIJU

Predstava USTAV I PRAVA GRAĐANA, realizuje se u okviru projekta „Kultura za demokratiju“.

Ovaj projekat pruža podršku nezavisnoj kulturnoj sceni u Srbiji da, koristeći kulturu i umetnost, podstiče

kritičko i kreativno razmišljanje o društvenim temama koje su od važnosti za lokalne zajednice.

Takođe, projekat Kultura za demokratiju podstiče saradnju aktera na nezavisnoj kulturnoj sceni, kreirajući na taj način prostor za promociju pluralističkih vrednosti i interkulturalnog dijaloga u Srbiji. Prva faza projekta traje od oktobra 2021. godine do februara 2025. i podržava ga Vlada Švajcarske, a sprovodi Hartefakt fond.

 

KO MOŽE DA SE PRIJAVI?

Tražimo školovane glumce i glumice, rođene 1988. godine, ili kasnije, odnosno: glumce i glumice koji su u oktobru 2006. godine bili maloletni i nisu imali pravo glasa na Referendumu, kojim je usvojen aktuelni Ustav. Malu prednost imaju glumci/glumice sa elementarnim poznavanjem oblasti prava, društvenih i političkih nauka, zainteresovani da prošire svoje znanje u ovim oblastima.

 

KAKO IZGLEDA PROCES SELEKCIJE?

Popunite i pošaljite pisanu prijavu, najkasnije do nedelje, 03. aprila 2022. godine u 20h.

 

Kandidati i kanditkinje koji uđu u uži izbor, biće pozvani na dvodnevnu pozorišnu radionicu, 9. i 10. aprila. Nakon radionice, autori predstave odabraće petoro glumaca, sa kojima nastavljaju rad. Svi ostali glumci/glumice iz užeg izbora, biće pozvani da se uključe u druge projektne aktivnosti, koje prate predstavu.

 

Za sva dodatna pitanja i informacije, možete nam se obratiti na mejl: kristina@e8.org.rs