OTKAZIVANJE PREDSTAVA “Udarna vest” i “Devojčice” u Reflektor teatru

Obaveštavamo publiku Reflektor teatra da se dve predstave s našeg repertoara: “Udarna vest: O medijima i strahu” (4. maj) i “Devojčice: Dokumentarna predstava o ženskom odrastanju u Srbiji danas” (5. maj) OTKAZUJU usled trodnevne žalosti na teriroriji Republike Srbije.

Stojimo solidarno sa porodicama nastradalih u OŠ “Vladislav Ribnikar” i događaj koji je juče potresao čitav svet, velika je trauma za naš grad, našu zajednicu i naše pozorište. Saglasni smo s parolom SVE TREBA DA STANE, koja je obeležila jučerašnji komemorativni skup u centru Beograda. Zato, stajemo i mi… Staje i naš repertoar i nadamo se da, kao publika, imate razumevanje za ovu odluku.

Kao društveno-angažovano pozorište, koje radi sa mladima i za mlade, imamo potrebu da vas obavestimo da su teme naših predstava povezane sa uzrocima Dana žalosti.

U “Udarnoj vesti” analiziramo način na koji mediji oblikuju strahove pojedinca, trajno utičući na mentalno zdravlje. Iznosimo činjenice koje su posebno važne u trenucima krize, kada smo – kao društvo, više nego ikad izloženi medijskim manipulacijama.

Takođe, predstava “Devojčice” analizira složeni sistem društvenih faktora koji prate žensko odrastanje u patrijarhalnom društvu, a koji – u svojoj krajnjoj instanci, vode u nasilje i femicid.

Iako verujemo da obe predstave, mogu da pomognu u prevenciji nasilja kojem smo svedočili, nemamo nikakve sumnje oko toga da je, u ovim, prvim danima, najvažnije iskazati ljudskost, empatiju, solidarnost sa porodicama nastaradlih i žalost zbog zločina koji nismo mogli da zamislimo, čak ni kada se čini da su naše predstave na to upozoravale.

Svoje kupljene ulaznice, možete zameniti za bilo koju predstavu na repertoaru Reflektor teatra. Sledeće igranje predstave „Devojčice“, zakazano je za 10. maj, a o novom terminu za igranje gostujuće predstave „Udarna vest“, obavestićemo vas u najkraćem mogućem roku. Takođe, moguće je da svoje kupljene ulaznice vratite, a Reflektor teatar će vam vratiti vaš novac.

Molimo vas da se čuvate, budete dobri i budete dobro.